Rólunk

A Magyar Vöröskereszt fő célkitűzései, amelyek elérése érdekében az alap- és kiegészítő tevékenységeit végzi: az élet, az egészség védelme, az emberi személyiség tiszteletben tartása, az emberi szenvedés, szociális gondok enyhítése, a betegségek megelőzése, a fegyveres konfliktusok, katasztrófák áldozatainak megsegítése, a Genfi Egyezményekből adódó feladatokban való közreműködés, a nemzetközi humanitárius jog, a Vöröskereszt alapelveinek terjesztése, a társadalmi szolidaritásra nevelés. 


A szervezet Magyarország legnagyobb múlttal és gyakorlattal rendelkező szervezeteként a vöröskeresztes mozgalom hét alapelvének szellemében végzi munkáját. A hét alapelv – emberiesség, pártatlanság, semlegesség, függetlenség, önkéntesség, egység, egyetemesség. 
A szervezet feladatait alaptevékenysége körében a Magyar Vöröskeresztről szóló 1993. évi XL. törvény határozza meg. 


A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Szervezete önálló jogi személyiséggel rendelkező humanitárius szervezet, egy országos szervezet része. Önálló jogi személyiségi státuszáról az alapszabály rendelkezik.  
Területi szervezeteink működnek Nyíregyházán, Mátészalkán, Fehérgyarmaton, Vásárosnaményban, Kisvárdán, Tiszavasváriban, Záhonyban és Nyírbátorban.


Önkénteseink folyamatosan, vagy alkalomszerűen vállalnak feladatot. Tagjaink és önkénteseink száma valamint aktív részvételük a szervezeti életben biztosítja és garantálja, hogy a vármegye valamennyi településén jelen tudunk lenni tevékenységeinkkel, teljes lefedettséggel. 

Megosztás :